4 Kasım 2012 Pazar

Elma…tarçın…çikolata…ceviz…




Elmalı tarçınlı çikolatalı kek

Eminim kokusu bile geldi burnunuza. Hem sıcak iyi gider hem soğuk (tabii eğer soğumaya fırsatı kalırsa,bu sefer ben misafirlere çay ikram edene kadar kek bitti).Elmalı yeni bir şey bulmalıyım veya misafirleri nasıl şaşırtabilirim diyorsanız, bu tarif tam size göre. Hazır mısınız? Başlıyoruz…









Elmalı çikolatalı kek



Standart ortası delikli bir kek kalıba göre gereken malzemeler:
3 adet yumurta
1 bardak esmer toz şeker*
2 çay kaşığı tarçın
2/3 bardak sıvıyağ
2 bardak un
1 paket hamur kabartma tozu
1 bardak damla çikolata
½ bardak ceviz (küçük parçalara kesilmiş)
4 adet orta boy elma (soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş)

*-esmer şeker elbette keke farklı bir tat veriyor fakat evinizde esmer şekerin olmaması bu keki yapmanıza engel olmasın sakın ;) beyaz şekeri de kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı.


Tüm malzemeleri yukarıda yazıldığı sırayla ekleyerek karıştırın.
































Kek kalıbına dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun.40-45 dakika pişirin.













Elmalı tarçınlı çikolatalı kek

Keki soğuttuktan sonra kalıptan çıkartmak daha kolay, dağılma riskini azaltırsınız fakat sıcak sıcak yemek keyifi de başka hele üstüne bir de dondurma ekleyerek ;)

Hepinize iyi pazarlar!! J
Sevgilerle,

Maya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder