Sayfalar

22 Eylül 2013 Pazar

Butik pastacı olmak

1 sene birikimin sonucunda benim gözümde Butik Pastacı olmak ne demek olduğunu öncelikle bu işe yeni başalyanara veya başlamaya düşünenlere hitap ediyorum.


Butik Pastacı olmak öncelikle iyi bir pastacı olmaktır.Kendimi bildim bileli bu işe merakım vardı.Belli bir yaşa kadar annem ocak veya fırın kullanmama izin vermezdi.Annemin yemek kitapları karıştırıp pişirmeden hangi tatlı yapabilirim diye sayfa sayfa tarif arardım.Böylece ilk yaptığım tatlı mozaik pasta tarzında idi.Yemek yapmaya başlayınca da kurabiye,kek,ev pastaları da yapmaya başladım.Seneler geçti hala bu konuda kendimi geliştirmeye devam ediyorum.




Butik Pastacı olmak bir ressam olmaktır.En azından temel tekniklerden,renkler ve tonların yelpazesinden haberdar olmalısınız.Yoksa renklerin birbirine hiç uymayan veya ilk okul resimleri aratmayan pasta veya kurabiye kim almak ister?Size paranız karşılığında verilseydi beğenir miydiniz?

Butik Pastacı olmak bir heykeltraş olmaktır.Çeşit çeşit figür yapıyoruz.Çizgi film kahramanları,hayvan,insan figürleri,çiçek,böcek,say say bitmez.


Butik Pastacı olmak bir terzi olmaktır.Çocukken bir biçki-dikiş kursuna beni yolladığı için anneme dua ediyorum.Yoksa bu minik etekeri,ceketleri,gömlekleri,fırfırlı blüzleri nasıl yapardım bilmiyorum.

Butik Pastacı olmak pazarlamacı,blogcu,muhasebeci,fotoğrafçı olmaktır.Bu işlerde ne kadar başarılı olursanız işinizde o kadar ilerlersiniz.Aksi durumda başattığınız işi olduğu gibi bitirmek zorunda kalırsınız.Daha doğrusu iş kendi kendine biter.

Butik pastacı olmak kendini  sürekli eğitmektir.Çok şükür ki bizim zamanımızda bu hiç te zor bir iş değil.Google ile yatıp Google ile kalkıyoruz.Yüzlerce tarif,pasta-kurabiye-kek örnekleri her gün gözümün önünden geçiyor.Süzgeçten geçirirmiş gibi boş,gereksiz veya ilgimi çekmeyenleri geçip,işime yarayacak olanları kendime saklıyorum.

Butik Pastacı olmak insanların hayalleri gerçekleştirmektir.Sevdiklerine pastahane vitrinde veya kataloğunda olan değil,en güzel hayalleri yansıtan pastaları yapmaktır.
Eğer tüm saydıklarımı göze alıyorsanız bu işe o zaman başlayın,yoksa masraflarınıza,emeğinize,vaktinize yazık olur.


Hepinize başarılar diliyorum !

Sevgilerle,Maya

2 yorum: