Sayfalar

11 Ekim 2013 Cuma

Her 'cup'tan çıkan cupcake değildir...

Son günler birşey dikkatimi çekti.Bazı insanlar internette cupcake tarifleri istiyor.Diğer bazı insanlar ise cevap olarak muffin tarifleri veriyorlar.Onun üzerine bu yazıyı yazmaya ihtiyaç duydum.

Мuffin ve cupcake iki apayrı ürün.Gerek malzemelere bakılırsa gerek hazırlık sürecine.Ortak noktası sadece pişirme yöntemi.Yani ikisi de muffin tepsisinde porsiyonluk olarak pişiyor.

Мuffin daha 'günlük' bir ürün,keki andırıyor,hatta yurtdışında 'tatlı ekmek' sınıfına giriyor.Cupcake'lere göre
daha az şeker içeriyor,ayrıca parça çikolata,kuru veya taze meyvelerle tatlandırılıyor.Hazırlanışı esnasında ise kuru ve ıslak malzemeler ayrı kaplara konulup en sonunda kaşıkla hızlıca birbirine karıştırılır (çünkü fazla karıştırırsanız pişerken üstü çatlar).

Cupcake ise pastanın tek kişilik hali.Tereyağı ve bolca şeker sayesinde daha yumuşak  ve tatlı olur,üstü (veya içi ) de çoğu zaman kremalı.Hazırlanışı sırasında tüm malzemeler (tereyağı ve şeker ile başlayarak) misker ile çırpılır ve krema haline getirilir.Muffinlere göre daha asil ve 'özel gün' ürünüdür.




Bu yazı biraz olsun sizleri aydınlattıysa ne mutlu bana...

Önümüz Bayram,sizlere bol muffin'li ve cupcake'li günler diliyorum ;)

Sevgilerle,

Maya

10 yorum:

  1. eeee yani öğrettinde ne oldu önce yorumlarına dikkat et bende bişeyy sandım seni pastaların kurabiyelerin hiç o havalı anatımlarınla bağdaşmıyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten yorumlara dikkat ettiğim için bu yazıyı yazdım :) 'Senli benli' konuşma alışkanlığınızdan anlıyorum ki siz de o yorumları yazanlardansınız,o zaman size de sesleniyorum,insanları yanıltmayın,bir yorum yapmadan önce konuyu biraz araştırın.Pastalarıma gelince siz değil,o pastaları ve kurabiyeleri yiyen insanlardan yorum almayı tercih ederim,yani bu konuda siz benim muhatabım değilsiniz,üzgünüm.Hayatınızda ve işinizde başarılar diliyorum,sevgilerle...

      Sil
    2. insanları anlamak gerçekten güç.lafının arkasında olan insan isim vermeden yorum yapmamalı zaten verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler...

      Sil
    3. Evet,geç olsa da ayarları değiştirdim,isim vermeyen arkadaşlar yorum yazamayacaklar artık,yoksa her fikre açığım,gerçe orada fikir de yoktu :)

      Sil
  2. Ben sizi barmar.com grubundan buldum ve severek takip ediyorum. benim blogumda da zaman zaman "iğrenç,ıyy bu ne be" vb tarzı yorumlar geliyor :) boşvermek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız,eleştiri bir yana sizin bahsettiğiniz yorumlar başka birşey,bazı insanların zehiri akıtmadır diyelim,çünkü bunlar eleştiri falan değil.Gerçekten takılmıyorum,yapacak o kadar çok iş varken...Sevgiler :)

      Sil
  3. Samimiyet başka eleştirmek başka.. Üstelik eleştiri adı altında hakaret ve seviyesizlik hoş değil. Kendi adıma sizi keşfettiğim için mutluyum. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bloga hoş geldiniz,umarım birçok yararlı bilgi bulursunuz burada ...

      Sil
  4. Bilgi için teşekkür ederim. Ayrımı yapmak önemli :) Sevgilerimle
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil