Uzuuun bir aradan sonra tekrar beraberiz.Görüşmeyeli bahar geldi, çiçekler açtı,çilek
bile çıktı.Önümüzdeki haftalarda mutlaka çilekli tarifleri de paylaşacağım
fakat bügünün konusu başka.
Havuçlu kek sevenlerden
misiniz?Gerçeği söylemek gerekirse ben hiç değilim.Fakat şöyle bir olay
başınızda geldi mi hiç,sevmediğinizi bildiğiniz bir yiyecek o kadar hoş
gözüküyor ki bir anda onu sevmediğinizi unutuyorsunuz?Ya da benim
gibi,sevmediğiniz yiyeceği içeren bir tarifi görüyorsunuz,ve işte bu
diyorsunuz,bu harika bir şey olacak!Benim başıma çok geldi,ve hiçbir zaman bu
his beni yanıltmadı.Onun için havuçlu kek sevmeyenler grubundan olsam da
bugünün konusu MUHTEŞEM…
Havuçlu cevizli cupcake.
1+1/2 bardak un
1 tatlı kaşığı
toz tarçın
1/3 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı hamur
kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı karbonat
¼ tatlı kaşığı muskat
1 bardak esmer toz şeker
1 adet yumurta
½ bardak sıvıyağı
1 bardak ceviz
2 adet havuç (büyük)
Üstündeki krema
için:
1 kutu (200 g) Labne peynir (oda sıcaklığında)
1 bardak pudra şekeri
1 tatlı kaşığı
vanilya ekstraktı (veya 1 paket vanilya
şekeri)
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
Hamur muffin
hamuru gibi yapılıyor,yani tüm kuru gıdaları bir kapta,sıvı olanlar diğer kapta
karıştırıyorsunuz (bu arada havuçları sıvı olanlara ekleyin),sonra birbirine
katıp malzemeleri sadece birbirine karışana kadar karıştırın.En son hazırladığınız
cevizlerin yarısını ekleyin.
Hamur muffin hamurundan biraz daha katı oluyor,ama
bu sizi rahatsız etmesin,pişince yine de yumuşacıktır.
Capcakeleri
batırdığınız kürdan kuru olana kadar pişirin (yaklaşık 25 dakika sürüyor),daha
sonra da soğumaya bırakın.
Tarifin orijinali
burada.Ben tamamen kendi zevkime göre diğişiklikler yaptım,takdiri sizin ;).
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder