19 Ocak 2013 Cumartesi

Elmalı üzümlü kek



 Bu haftanın tarifi oldukça kolay ve değişik.Biz beğendik,ya siz?












Elmalı üzümlü kek

Malzemeler:



Hamur için:

2 adet yumurta
¼ bardak süt
¾ bardak toz şeker
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
½ bardak…mayonez (evet,şaka değil mayonez burada yağ görevini üstleniyor)
1 adet limon (kabuğu ve suyu)
1 tatlı kaşığı karbonat (hamura ilave etmeden önce 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın)
1+1/2 bardak un
1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu





Kekin üstüne:


2 adet büyük elma
¾ bardak kuru üzüm
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hamur malzemeleri yukarıda yazıldığı sıra ile ekleyerek karıştırın. En son un ve kabartma tozu ekleyin.Çapı yaklaşık 24 cm olan bir kaba dökün.Hamur az gibi gelebilir fakat pişerken çok fazla kabarıyor.Hamurun üstüne küp küp kesilmiş elmaları ve kuru üzümü yerleştirin.Üstüne karıştırılmış toz şeker ile tarçın serpiştirin.
Keki daha önce 180 derece ısıttığınız fırına koyun ve yaklaşık 45-50 dakika pişirin.30 dakikadan sonra kekin üstü yanmasın diye alüminyum folyo ile kapatın.


Afiyet olsun!

Sevgilerle,

Maya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder