Sayfalar

5 Ekim 2012 Cuma

Blogumuzu güzel bir kurabiye tarifi ile açalım!


Son zamanda en çok beğendiğim kurabiyenin tarifini paylaşacağım bugün. Kurabiyede en çok ilgimi çeken nedir bilmiyorum, çocukluğumdan beri  sevdiğim yer fıstıkları mı, kurabiyenin ağzında adeta erimesi mi, yoksa çok çekici rengi ve kokusu mu bilemiyorum ama  ailemin en sevdiği kurabiye listesinin ilk sıraya yerleştiği şimdiden belli. Sabrınızı fazla zorlamadan tarifi yazıyorum.




Yer fıstıklı kurabiyesi

30 (büyük) adet için gerekli malzemeler:

2+1/2 bardak kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı*(kabukları soyulmuş)
1+1/2 bardak un
1 bardak şeker
2 adet büyük boy yumurta
200 gram yumuşak tereyağı
1 tutam tuz
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya esansı



Yapımı:

1)1+1/2 bardak yer fıstığı blenderde çekin. Geri kalan fıstıkları bir poşete koyup üstünden birkaç defa merdaneyle hamur açıyormuşsunuz gibi geçirin.
2)Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve karıştırarak hamur haline getirin. Eğer hamur fazla yumuşak olursa, hamuru yarım saatine buzdolabına kaldırın.
3)Hamuru pişirme kâğıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dondurma kaşığı veya iki tane tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirin.
4)Tepsiyi 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 13-18 dakika pişirin .(O sırada çayınızı demlemeyi unutmayın!)
5)Kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğutun. Afiyet olsun!

 *-her tarifte kullanacağım bardak ifadesinde su bardağı kastediyorum, yani sonuna kadar doldurulmuş   hali ile 250 ml  su alan bardak.

Bu tarifi, günlük hayatta kullandığım ve mutlaka burada da paylaşacağım birkaç daha tarif gibi http://buxgalter-sofi.livejournal.com ‘dan aldım. 

Sevgilerle,

Maya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder