12 Mart 2014 Çarşamba

Ganaja bir alternatif var mı?

Cream CharlotteBirçok defa bu soru ile karşılaşıyorum.İlla ganaj kullanmak zorunda mıyız?Değiliz.Ganaj pasta üzerinde dümdüz bir yüzey ve sertleştikçe keskin kenar oluşturduğundan tercih ediyoruz.Yoksa defalarca cevapladığım gibi herhangi yağlı bir krema kullanabiliriz.Alternatifleri çok yurtdışında çoğu zaman kullanılan buttercream den tutun,tereyağla çırpılmış süt reçeline kadar.Ben daha önce bu blogta yazdığım tarifi tekrar paylaşmak istiyorum.Pastada saf çikolata kullanmak istemediğim zaman,özellikle fındıklı-fıstıklı pastalara yakışan bir krema bu.Hem katların arasında hem şeker hamuru altına ideal giden krema.

Krem Şarlot (Şarlot pastası ile karıştırmayalım)

Malzemeler:

2 adet yumurta
1/2 bardak süt
1 bardak toz şeker (ben genelde 3/4 bardak alıyorum)
200 g tereyağı (oda sıcaklığında)
İsteği üzerine 1 paket vanilya şekeri VEYA 2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Sütü ve toz şekeri karıştırıp kaynayana kadar ocakta ısıtın.Yumurtaları bir kapta mikser ile çırparak sütü yavaşça içine dökün.Bir tarafa soğumaya bırakın.Oda sıcaklığına gelince tahta kaşık yardımı ile azar azar ekleyerek tereyağına yedirin.Kremayı bekletmeden kullanabilirsiniz.
Önemli not:Yumurtalı süt karışımı ve tereyağı aynı ısıda olmaları gerekiyor.Eğer biri diğerinden soğuk olursa tereyağı topaklanmaya başlar.Bu durumda yapmanız gereken kabı benmari üslü biraz ısıtın.Aynı zamanda kremayı karıştırmaya devam edin pürüzsüz kremayı elde edene kadar.

Lawyer cake

Voila!




 Bu görüntü biraz korkutucu ama olayı daha iyi anlamanız için gerekli :) Krema pastada oldukça yumuşak duruyor.
p.s.Bu miktar krema 10 kişilik pastanın katların arasına sürülmesine yeterli.Eğer üstüne de yetsin istiyorsanız 3 yumurtaya göre tüm malzemeleri artırın.

Sevgilerle,

Maya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder