Sayfalar

23 Haziran 2013 Pazar

Çikolatalı capcake

Bugün lafı çok uzatmadan sadece güzel bir tarif paylaşmak istiyorum...


Çikolatalı capcake

çikolatalı kapkek

Malzemeler:
½  bardak (50 gram) kakao
1 bardak kaynamış su
1 + ½ bardak un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
100 g yumuşamış tereyağı
1 bardak toz şeker
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya ekstratı veya vanilyalı şeker
Krema:
120 gram bitter çikolata
150 gram yumuşamış tereyağı
1 +1/3 bardak pudra şekeri
 1 + ½  tatlı kaşığı vanilya ekstratı veya şekeri


Hazırlanışı:



Kakaoyu sıcak suda eritin ve soğumaya bırakın.Yumuşamış tereyağı mikser yardımı ile şeker ve vanilyalı şeker çırpın.Yurmurtaları tek tek ilave edin ve çırpmaya devam edin.Başka kapta un,kabartma tozu ve tuz karıştırın ve çırpmaya devam ederken yavaş yavaş tereyağlı karışımına ilave edin.Son olarak ta soğumuş kakao ilave edin,karıştırın ve daha once tepsesine dizilmiş muffin kağıtlara dökün.180 derecede kürdan kuru oluncaya kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dk),soğumaya bırakın.






Krema:Çikolatayı eritin (mikrodalgada 10ar saniye ısıtarak veya suyu kaynayan bir tencere üstünde) ve soğumaya bırakın.Yumuşamış tereyağı,pudra şekeri ve vanilyayı mikser ile çırpın.Yavaş yavaş soğumuş çikolatayı da ilave edin ve birkaç dakika daha çırpın.Kremayı ister poşete veya krema torbasına koyup krema sıkma duyu takarak veya sadece kaşık yardımı ile uygulayabilirsiniz.Kremasız da ikram edebilirsiniz,ki bu yaz sıcağında daha mantıklı geliyor,keklerin tek başına da muhteşem lezzeti var.




Capcake’leri birçok defa yaptım ve her seferinde mükemmel bir sonuç aldım.En son yaptığımda krema yapmadım,hamuru hazırladıktan sonra içine damla beyaz çikolata karıştırdım.

Orijinal tarifi ve daha çok fazla güzel tatlıların tarifleri videolarla birlikte bu sitede bulabilirsiniz.
Mutlu bir Pazar geçirmenizi dileği ile...

Sevgilerle,

Maya




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder