Bugün
lafı çok uzatmadan sadece güzel bir tarif paylaşmak istiyorum...
Çikolatalı capcake
½ bardak (50
gram) kakao
1 bardak kaynamış su
1 + ½ bardak un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
100 g yumuşamış tereyağı
1 bardak toz şeker
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya ekstratı veya vanilyalı
şeker
Krema:
120 gram bitter çikolata
150 gram yumuşamış tereyağı
1 +1/3 bardak pudra şekeri
1 + ½ tatlı kaşığı vanilya ekstratı veya şekeri
Hazırlanışı:
Kakaoyu sıcak suda eritin ve soğumaya bırakın.Yumuşamış
tereyağı mikser yardımı ile şeker ve vanilyalı şeker çırpın.Yurmurtaları tek tek
ilave edin ve çırpmaya devam edin.Başka kapta un,kabartma tozu ve tuz
karıştırın ve çırpmaya devam ederken yavaş yavaş tereyağlı karışımına ilave
edin.Son olarak ta soğumuş kakao ilave edin,karıştırın ve daha once tepsesine
dizilmiş muffin kağıtlara dökün.180 derecede kürdan kuru oluncaya kadar pişirin
(yaklaşık 15-20 dk),soğumaya bırakın.
Krema:Çikolatayı eritin (mikrodalgada 10ar saniye
ısıtarak veya suyu kaynayan bir tencere üstünde) ve soğumaya bırakın.Yumuşamış
tereyağı,pudra şekeri ve vanilyayı mikser ile çırpın.Yavaş yavaş soğumuş
çikolatayı da ilave edin ve birkaç dakika daha çırpın.Kremayı ister poşete veya
krema torbasına koyup krema sıkma duyu takarak veya sadece kaşık yardımı ile
uygulayabilirsiniz.Kremasız da ikram edebilirsiniz,ki bu yaz sıcağında
daha mantıklı geliyor,keklerin tek başına da muhteşem lezzeti var.
Capcake’leri birçok defa yaptım ve her seferinde
mükemmel bir sonuç aldım.En son yaptığımda krema yapmadım,hamuru hazırladıktan
sonra içine damla beyaz çikolata karıştırdım.
Orijinal tarifi ve daha çok fazla güzel tatlıların
tarifleri videolarla birlikte bu sitede bulabilirsiniz.
Mutlu bir Pazar geçirmenizi dileği ile...
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder