21 Şubat 2013 Perşembe

Kış günlere biraz renk katalım mı?



Maya Pasta

Ne zamandır güzel bir portakallı kek tarifini arıyordum ve nihayet buldum (şu Pinterest de müthiş bir olay).Rengi,kokusu,kıvamı ve tabi ki tadı portakalın tüm güzelliklerini ortaya çıkarmış.Umarım bu soğuk kış günlerinizi ısıtacak,hayatınıza da biraz renk katacaktır.İşte bu tarif…

Portakallı kek

Malzemeler:

175 g tereyağı
¾ bardak şeker
3 adet yumurta
1 adet portakal (kabuğu ve suyu)
¼ bardak portakal marmeladı veya reçel (ben reçeli süzüp sıvı kısmını kullandım)
1+3/4 bardak un
1+1/2 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
100 g pudra şekeri

Hazırlanışı:


Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.Yumuşamış tereyağı mikser yardımıyla çırpın (bu arada,ufak bir ipucu,eğer tereyağı buzdolabından önceden çıkarmamışsanız onu ufak küplere kesin-10-15 dk sonra yumuşar),azar azar şekeri ilave ederek  çırpmaya devam edin.Ayrı bir kapta yumurtaları çatalla karıştırın ve aynı şekilde azar azar tereyağına ilave ederek karışımı çırpmaya devam edin.Marmeladı ilave edin,karışıma yedirdikten sonra mikseri kapatın.Rendelenmiş portakal kabuğu (süs için birazını ayırın),un ve kabartma tozu ilave edin ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın.Son olarak da yarım portakalın suyu ekleyin,karıştırın ve hamuru hazırlanmış kek kalıbına dökün .
Pişirme süresi fırınınıza bağlı (180 derece),ama benim kek yaklaşık 35 dakikada pişti.Kısacası 30 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayın,batırdığınız kürdan kuru olursa kek pişmiş demektir.
Maya Pasta

Pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı portakal suyu karıştırın,soğumuş kekin üstüne dökün,ayırdığınız rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyin…

Afiyetler olsun!!

Sevgilerle,

Maya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder