Son iki haftada
Türkiye’de yaşanan duygu yoğunluğu 15 sene burada yaşamım boyunca hiç
hatırlamıyorum.Acı,öfke,hayal kırıklığı,endişe,sevinç,gurur,mutluluk,daha nice
saymadıklarım var.İnsanların çoğu tüm bu duyguları sıra ile her gün yaşıyor.Yıllardır
sofralarda,ayak üstü arkadaşlarla,akşamları televizyonların önünde konuşulan ‘Ne
olacak bu memleketin hali?’artık evlere sığmıyor,sokaklara döküldü, ülkenin her
köşesinden haykırışlar yükseliyor.Tüm bu duyguları yaşıyabiliyorsak demek ki
hala hayattayız,hala ‘koyunlaşmadık’,’zombileşmedik’,nihayet kış uykusundan
uyandık.Bu kadar farklı grupların birleşmesi,omuz omuza,kol kola tepkileri
vermesi insana inanılmaz gurur ve sevinç veriyor.İyi ki buyuz,iyi ki kayıtsız
kalamıyoruz,Türkiye adına herşeyin hayırlı olması dileği ile biz,evde olanlar tencere-tavayı akşama bırakarak mutfağımıza
dönelim…
Bugünki tarifimiz
Bademli limonlu kurabiyeler.
Hamur:
150 g tereyağı
1 bardak pudra
şekeri
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 tatlı kaşığı
vanilya esansı (yoksa 1 paket vanilya şekeri kullanılabilir)
Yarım limonun
kabuğu
1+3/4 bardak un
Üstü için:
1 yumurta akı
100 g rendelenmiş
badem
2 yemek kaşığı
toz şeker
Yarım limon
kabuğu
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba
önce un koyun sonra içine küp küp soğuk tereyağı ekleyin ve bıçak yardımı ile
birbirine iyice karıştırın.Pudra şekeri,kullanıyorsanız vanilya şekeri ve rendelenmiş limon kabuğu da ekleyin,daha
sonra yumurta sarısı ile karıştırılmış limon suyu da ekleyin,karıştırın ve
karışımı tezgah üstüne alıp hamur haline getirin.Hamuru iki parça pişirme kağıtların
arasına koyun ve merdane yardımı ile 3-5 mm kalınlığında açın.Üstteki kağıdı
kaldırın ve bir tepsi üstüne koyarak 30-60 dakikaya buzdolabına dinlendirmek
için kaldırın (benim bazen bu kadar uzun zaman bekleyecek zamanım olmuyor onun
için ben hamuru 10 dakika buzlukta bekletiyorum)
Tarifi bu blogtan
aldım http://buxgalter-sofi.livejournal.com/tag/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8C (Rusça ama ilginizi çekerse Google yardımı ile tercüme edebilirsiniz),fakan
hazırlık süreci tamamen değiştirdim,her zaman kurabiyeleri pişirdiğim yöntemi kullandım.
Umarım
kurabiyeler hoşunuza gider ve sık yapılanlar arasında yer alır J
Hepinize mutlu
pazarlar diliyorum!!
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder