
Onun için bugünki konumuz,
Çilek reçeli
Malzemeler:
1 kg çilek
800 g toz şeker
2 yemek kaşığı
limon suyu
İsteğe bağlı
minik bir parça tarçın çubuğu (1 cm kadar)
Hazırlanışı:
Çilekleri yıkayıp
ayıklayın.Gerekirse daha küçük parçalara kesin.
Geniş bir tencereye koyun ve hazırladığınız
limon suyu ile hafif ıslattın (limon suyu reçelin renginin güzel olmasını
sağlayacaktır).Tarçın kullanacaksanız tarçın da ekleyin.
Üstüne şeker
koyun ve tencereyi sallayarak şekerin tüm çilekleri kapladığını emin
olun.(Reçel yapımında çileklerin şekli bozulmaması için kaşık kullanmanızı
tavsiye etmiyorum)
Ocağı yakın ve
reçelin kaynamasını bekleyin (o sırada çilek suyu salacak ve oldukça sıvı
kıvama gelecek).
Kaynayınca tencereyi alın ve şekerin çilekle iyice karışması
için birkaç defa sallayın.5 dakika kaynatın ve altını kapatın.İyice soğuyana
kadar bekleyin.Daha sonra aynı işlemi 2 defa daha tekrarlatın (5er dakika
kaynatmayı).Eğer reçelin şeffaf olmasını istiyorsanız bu kadar yeterli.Eğer
hayır,bu çok sulu oldu diyorsanız,3cü defa kaynadmadan önce çileklerin ¾ kadar
bir tarafa ayırın,kalan çilekleri el blenderle çekin,daha sonra çilekleri
tekrar tencereye koyun.Bu işlem sayesinde reçeliniz daha koyu kıvamlı
olacaktır.
Bu tarifi
kaybetmeyin,ilerde reçeli birçok tarifte kullanacağız ;)
Hepinize iyi hafta
sonlar!
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder