Ne zamandır güzel
bir portakallı kek tarifini arıyordum ve nihayet buldum (şu Pinterest de müthiş
bir olay).Rengi,kokusu,kıvamı ve tabi ki tadı portakalın tüm güzelliklerini
ortaya çıkarmış.Umarım bu soğuk kış günlerinizi ısıtacak,hayatınıza da biraz
renk katacaktır.İşte bu tarif…
Portakallı kek
Malzemeler:
175 g tereyağı
¾ bardak şeker
3 adet yumurta
1 adet portakal (kabuğu ve suyu)
¼ bardak portakal marmeladı veya reçel (ben
reçeli süzüp sıvı kısmını kullandım)
1+3/4 bardak un
1+1/2 tatlı
kaşığı hamur kabartma tozu
100 g pudra şekeri
Hazırlanışı:
Fırınınızı 180
dereceye ayarlayın.Yumuşamış tereyağı mikser yardımıyla çırpın (bu arada,ufak
bir ipucu,eğer tereyağı buzdolabından önceden çıkarmamışsanız onu ufak küplere
kesin-10-15 dk sonra yumuşar),azar azar şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.Ayrı bir kapta yumurtaları
çatalla karıştırın ve aynı şekilde azar azar tereyağına ilave ederek karışımı
çırpmaya devam edin.Marmeladı ilave edin,karışıma yedirdikten sonra mikseri
kapatın.Rendelenmiş portakal kabuğu (süs için birazını ayırın),un ve kabartma
tozu ilave edin ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın.Son olarak da yarım
portakalın suyu ekleyin,karıştırın ve hamuru hazırlanmış kek kalıbına dökün .
Pişirme süresi
fırınınıza bağlı (180 derece),ama benim kek yaklaşık 35 dakikada pişti.Kısacası
30 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayın,batırdığınız kürdan kuru olursa kek
pişmiş demektir.
Pudra şekerini ve
2 yemek kaşığı portakal suyu karıştırın,soğumuş kekin üstüne dökün,ayırdığınız
rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyin…
Afiyetler olsun!!
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder