Nihayet pasta
koşuşturmacalara ara verip yeni bir kek tarifi yazmaya fırsatım oldu.Bu kek
yeni buluşum ama eminim hayatımızda yer alacak.Görüntüsü bir tarafa kokusunu ne
siz sorun ne ben anlatayım,fırından çıktığında evde olan herkes mutfakta
toplanmaya başladı (yine misafirlerimiz vardı).Hafif tereyağ-vanilya-tarçın
karışımı.Anlatılmaz yaşanır.Önümüzdeki hafta sonu mutlaka deneyin diyorum ve
tarife geçiyorum.
Nutellalı kek.
Malzemeler:
200 gram tereyağı
¾ bardak toz şeker (175 gram)
4 adet yumurta
3 bardak un (420 gram)
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 kutu krema (250 ml)
6 yemek kaşığı Nutella
Kekin üstüne:
100 gram hafif
dövülmüş fındık
3 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı toz
tarçın
Kek kalıbını
hazırlayın.Tarif sahibi 26 cm yuvarlak kabı tavsiye ediyor,ben alışmış olduğum
delikli kabı kullandım.Keklerle veya genel yemek pişirmesiyle pek arası
olmayanları için şöyle bir ipucu vermek istiyorum,keki pişireceğiniz kabı hafif
yağlayın (ben yumuşak margarin kullanıyorum)üstüne de hafif un serpiştirin (fırça kullanabilirsiniz).Keki
mutlaka soğuduktan sonra kaptan çıkarın o zaman dağılma riski olmaz.
Fırını 175-180
derece ısıttın.
Oda sıcaklığında
yumuşamış tereyağı şekerle karıştırıp 3 dakika kadar mikser ile çırpın.Tek tek
yumurtaları ilave edin,her seferinde çırpmaya devam ederek.Un ve kabartma tozu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Son
olarak krema ve vanilya ilave edip iyice karıştırın.
Hamurun yarısını
kaba yerleştirin,üstüne kaşıkla Nutella koyun ve fazla bastırmadan sürün.
Keki fırına koyun
ve yaklaşık 50 dakika pişirin.
Orijinal tarifte kekin üstü yanmasın diye yarım
saat sonra üstünü alüminyum folyo ile kapatılmasını tavsiye ediliyor,fakat ben
kapatmadım,ama siz yine de fırınınıza göre bakın belki de ihtiyacınız olacak.
Umarım keki beğenirsiniz.Orijinal
tarifin adresi http://buxgalter-sofi.livejournal.com/tag/%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%8B
.
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder