
Bu haftanın tarifi oldukça kolay ve değişik.Biz beğendik,ya siz?
Elmalı üzümlü kek
Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta
¼ bardak süt
¾ bardak toz şeker
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
½ bardak…mayonez (evet,şaka değil mayonez burada
yağ görevini üstleniyor)
1 adet limon (kabuğu ve suyu)
1 tatlı kaşığı
karbonat (hamura ilave etmeden önce 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın)
1+1/2 bardak un
1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
Kekin üstüne:
2 adet büyük elma
¾ bardak kuru üzüm
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamur malzemeleri
yukarıda yazıldığı sıra ile ekleyerek karıştırın. En son un ve kabartma tozu
ekleyin.Çapı yaklaşık 24 cm olan bir kaba dökün.Hamur az gibi gelebilir fakat
pişerken çok fazla kabarıyor.Hamurun üstüne küp küp kesilmiş elmaları ve kuru
üzümü yerleştirin.Üstüne karıştırılmış toz şeker ile tarçın serpiştirin.
Keki daha önce
180 derece ısıttığınız fırına koyun ve yaklaşık 45-50 dakika pişirin.30
dakikadan sonra kekin üstü yanmasın diye alüminyum folyo ile kapatın.
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder