Son zamanda en
çok beğendiğim kurabiyenin tarifini paylaşacağım bugün. Kurabiyede en çok
ilgimi çeken nedir bilmiyorum, çocukluğumdan beri sevdiğim yer fıstıkları mı, kurabiyenin
ağzında adeta erimesi mi, yoksa çok çekici rengi ve kokusu mu bilemiyorum ama ailemin en sevdiği kurabiye listesinin ilk
sıraya yerleştiği şimdiden belli. Sabrınızı fazla zorlamadan tarifi yazıyorum.
Yer fıstıklı kurabiyesi
30 (büyük) adet
için gerekli malzemeler:
2+1/2
bardak kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı*(kabukları
soyulmuş)
1+1/2 bardak un
1 bardak şeker
2 adet büyük boy yumurta
200 gram yumuşak tereyağı
1 tutam tuz
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
1
çay kaşığı vanilya esansı
Yapımı:
1)1+1/2
bardak yer fıstığı blenderde çekin. Geri kalan fıstıkları bir poşete koyup
üstünden birkaç defa merdaneyle hamur açıyormuşsunuz gibi geçirin.
2)Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve karıştırarak hamur haline getirin. Eğer
hamur fazla yumuşak olursa, hamuru yarım saatine buzdolabına kaldırın.
3)Hamuru pişirme kâğıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dondurma kaşığı veya
iki tane tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirin.
4)Tepsiyi 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 13-18 dakika pişirin
.(O sırada çayınızı demlemeyi unutmayın!)
5)Kurabiyeleri
fırından çıkarın ve soğutun. Afiyet olsun!
*-her tarifte kullanacağım bardak ifadesinde
su bardağı kastediyorum, yani sonuna kadar doldurulmuş hali ile 250 ml su alan bardak.
Bu tarifi, günlük
hayatta kullandığım ve mutlaka burada da paylaşacağım birkaç daha tarif gibi http://buxgalter-sofi.livejournal.com
‘dan aldım.
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder