Çikolatalı muzlu pay
22-24 cm çapında
bir kek kalıbına* göre gereken malzemeler:
100 g bitter
çikolata
100 g oda
sıcaklığında tereyağı
¾ bardak şeker
(150 g)
2 ad yumurta
100 g yoğurt
Püre haline
getirilmiş 4-5 ad orta boy muz
2 bardak un
2 tatlı kaşık
hamur kabartma tozu
¼ tatlı kaşık
karbonat
İsteğe bağlı:
½ bardak kuru
üzüm
½ bardak damla
çikolata
Biraz ince
kıyılmış badem**
*resimlerdeki pay
26*26 dikdörtgen kalıpta hazırlanmış onun için biraz ince gözüküyor.
**İlk defa pay
yaptığımda bademim yoktu,fındık vardı,yaptıktan sonra anladım ki fındık sadece
üstüne değil içine de çok yakışırdı,artık hep böyle yapıyorum,hem içine,hem üstüne ekleyerek.Fındık yoksa ceviz de kullanabilirsiniz.
Malzemelerin
fazlalığına bakmayın,oldukça basit bir tarif.
170 derecede
yaklaşık 35-40 dakikada pişiyor.
Hazırlanışı
2.Şeker ve
yumurta ekleyin,yine karıştırın.
3.Yoğurt ekleyin
ve tekrar karıştırın.
6.İsteğe bağlı
kuru üzüm ve damla çikolata ekleyip (tavsiye ederim) tekrar karıştırın.
7.Hamuru yağlanmış bir kek
kalıbına dökün,üstüne bademleri (fındık,ceviz) serpiştirin.
9.Payı fırından çıkarın,
soğuduktan sonra afiyetle yiyin J
Sevgilerle,
Maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder